Karpet

Karpet op maat

Een karpet is een mooie aanvulling van je interieur en heeft het grote voordeel dat het ook aangenaam aanvoelt, zeker op koude dagen. Een karpet op maat laten maken is van elk soort tapijt mogelijk, denk hierbij bijvoorbeeld aan sisal, hoogpolig tapijt of van anti-allergie tapijt. Een anti-allergie-tapijt is de laatste jaren steeds bekender aan het worden en dit soort tapijt houdt het stof beter vast dan bijvoorbeeld bij sisal tapijt. Perfect dus voor mensen die allergisch zijn van stofvorming in het huis.

Alle standaard afmetingen van een vloerkleed zijn bij mij verkrijgbaar, ik beschik over een zeer ruim assortiment. Voor iedere situatie kan ik een passend vloerkleed maken. Het kan in standaardmaten maar ik kan ook van ieder tapijt een maatwerkkarpet maken, zodat je altijd een passend karpet hebt bij je interieur. Informeer voor een karpet op maat met het tapijt van jouw keuze en ik weet zeker dat ik je kan helpen om je wensen uit te voeren.

Randafwerking bij karpet

Bij het maken van een karpet kun je kiezen voor verschillende soorten randafwerking zoals festonneren, banderen of een volumekarpet. Deze soorten randafwerking verzorg ik zelf en ik kan je voordat je een keuze maakt eerst uitgebreid de voor- en nadelen laten zien.

Bij bestaande karpetten kan natuurlijk ook een nieuwe randafwerking worden gemaakt mocht de oude versleten zijn of niet meer naar je wens. Ook kan een bestaand karpet kleiner worden gemaakt. Graag adviseer ik je over de mogelijkheden om het juiste tapijt te kiezen met daarbij een passende de randafwerking. Op deze manier heb je jarenlang plezier van je karpet.

Karpet is een kwaliteitsproduct wat zeker een meerwaarde is voor jouw interieur. Het vormt een blikvanger die er niet alleen uitnodigend uitziet, maar ook onweerstaanbaar aanvoelt en zo elk vertrek verandert in een sfeervolle zone van je huis. De kleur speelt hierbij een grote rol dus let er goed op dat deze past binnen je interieur. Ook de grootte van een karpet is belangrijk, het kan een kamer groter, kleiner, breder of juist smaller laten lijken. De manier waarop je het karpet neerlegt heeft hier een bepaalde invloed op: Als je het karpet in de lengte neerlegt lijkt de kamer langer en smaller. Door het karpet in de breedte neer te leggen lijkt de kamer breder.

Hoogpolig en laagpolig karpet

Hoogpolig karpet geeft warmte en gezelligheid terwijl laagpolige karpetten een strakkere uitstraling geven. Doordat er een vloerkleed is geplaatst, ontstaat er een eenheid en een soort afbakening van bijvoorbeeld de zitgroep of eethoek. Meubelen vormen dan ineens geen losse onderdelen meer. Wanneer je er in de goede vorm, afmeting en kleur een vloerkleed onder plaatst dan kun je ervoor zorgen dat al deze onderdelen bij elkaar gaan horen.

Een fout die vaak wordt gemaakt is dat de mensen kiezen voor een te klein vloerkleed. Met maatwerk kun je het volledig afstemmen op jouw interieur. Daarnaast kan een vloerkleed zorgen voor een ruimtelijker gevoel in de kamer. Doordat je de afmeting afstemt op de ruimte en het meubilair kun je ervoor zorgen dat het visueel groter en ruimtelijker lijkt dan het daadwerkelijk is.

Om je te helpen bij het maken van een goede keuze kom ik graag vrijblijvend langs om je van advies te voorzien. Neem contact met me op als je hiervoor een afspraak wilt maken.

Meer weten?

Neem dan contact met me op