Raamdecoratie

Raamdecoratie op maat

De inrichting van je huis is natuurlijk niet compleet zonder op maat gemaakte raamdecoratie. Denk hierbij aan raambekleding in de vorm van:

  • rolgordijnen
  • horizontale jaloezieën & verticale jaloezieën (ook wel lamellen genoemd)
  • plissé & duette
  • duo rolgordijnen (multishade)

Ik geef je graag advies wat het mooist is voor je inrichting is en wat er mogelijk is betreft de montage zoals in het kozijn, op het kozijn of via plafondmontage. Het inmeten is hierbij uiteraard inbegrepen zodat je geen risico loopt dat het uiteindelijk niet goed past. Hierbij worden de volgende punten vooraf goed besproken: kunnen de ramen nog open, komt de bekleding boven of onder de ontluchtingsroosters, komen er eventueel nog vensterbanken, worden de muren nog gestuct en worden er nog afwerklijstjes op het kozijn gemonteerd?! Alle antwoorden op deze vragen samen geven mij voldoende informatie om jou goed te kunnen adviseren.

De raamdecoratie van je keuze wordt daarna op maat besteld en vervolgens monteer ik alles zoals we bij het inmeten hebben besproken, dus geen verassingen achteraf. Bij elke vorm van raamdecoratie kun je kiezen aan welke zijde de bediening komt. Op deze manier kun je jarenlang van je raamdecoratie genieten.

Soorten raamdecoratie

Hieronder lees je per type raambekleding een korte omschrijving. Klik door op een bepaald type voor meer informatie

Rolgordijnen

Rolgordijn kun je gebruiken voor zonwering maar ook ten behoeve van isolatie. Er zijn rolgordijnen verkrijgbaar met een verduisterende werking. Hierbij is een lichtwerende achterzijde ingebouwd. Een andere mogelijkheid is een rolgordijn met een schulprand.

Lees meer over rolgordijnen

Jaloezieën

Jaloezieën zijn te gebruiken als zonwering en voor extra isolatie voor de winter. Je kunt zelf bepalen in welke mate je privacy wilt door de jaloezieën of lamellen dicht te draaien en daarnaast kun je zelf de lichtinval regelen.
Lamellen zijn eigenlijk niets meer dan verticaal geplaatste jaloezieën. Vanwege de gebruikte materialen zijn ze onderhoudsvriendelijk, meestal is alleen een (stof)doek er overheen halen voldoende.

Lees meer over jaloezieën 

Plisse en duette

Plissé en duettes zijn te gebruiken als zonwering. Bij plissé kun je er voor kiezen alleen de bovenkant of alleen de onderkant open te laten staan. Zo kun je zelf bepalen welk deel van het raam licht doorlatend is. De top-down bottom-up plissé kun je twee kanten op bewegen: van de onderkant naar boven en van de bovenkant naar beneden. Zo kan het hele raam bekleed worden of slechts een gedeelte. Bij een bottom-up plissé is het enkel mogelijk om de onderkant naar boven te bewegen.

Lees meer over plisse en duettes

Multishade

Een Duo rolgordijn, ook wel multishade genoemd, bestaat uit twee rolgordijnen die achter elkaar hangen. Hierdoor komt er ‘s nachts minder licht door, terwijl het overdag juist licht doorlatend werkt. Dit komt door de opbouw uit transparant en niet transparante banen.

Lees meer over duo rolgordijnen

Kindveiligheid

Denk altijd aan de kindveiligheid bij raamdecoratie. Je moet je bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen zijn. Kinderen kunnen er in verstrikt raken of om hun hals wikkelen. Plaats bedden en ander meubilair daarom uit de buurt van de koorden van raambekleding. Knoop de koorden niet aan elkaar en voorkom dat er een lus ontstaat.

Meer weten?

Neem dan contact met me op