Jaloezieën

Houten en aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn te gebruiken als zonwering of als extra isolatie voor de winter. je kunt ze onderverdelen in 2 typen, namelijk horizontale en verticale jaloezieën.
Horizontale jaloezieën zijn van aluminium of hout. Bij allebei kun je de lichtinval regelen en in welke mate je privacy wilt. Dit wordt geregeld door het open en dicht draaien van de jaloezie. Jij bepaalt de juiste stand, afgestemd op waar jij die dag behoefte aan hebt.

Aluminium is verkrijgbaar in breedtes van 16, 25, 50 en 70 mm. Hierin zijn vele kleuren leverbaar. Het voordeel van diverse breedtes is dat het voor elke raampartij mogelijk is. Voor erkers is het ook ideaal in verband met de smalle afmeting. Voor kunststof ramen is er een oplossing door middel van klemsteunen. Hierdoor hoef ik niet in kunststof te schroeven en kan het raam gewoon open op de draai of kiepstand, dit is ideaal voor badkamer en vochtige ruimtes.

Houten jaloezieën zijn leverbaar in breedtes van 25, 35, 50, en 68 mm en voorzien van diverse lakkleuren. De uitvoering heeft verschillende opties zoals uitvoering met of zonder ladderband, open bovenbak of de bovenbak uitgevoerd met meekleurende koof. Let er bij houten jaloezieën op dat je het hout niet te nat maakt, hooguit een beetje vochtig. Anders kan het hout gaan werken. Wanneer je houten jaloezieën eraf haalt om te reinigen bestaat de kans dat ze bij het terugplaatsen niet meer passen. Laat ze daarom bij voorkeur altijd hangen.

Lamellen op maat

Daarnaast zijn er ook de verticale jaloezieën, ook wel lamellen genoemd. Deze zijn leverbaar in breedtes van 50, 52, 70, 89, 127 en 250 mm. Lamellen zijn gemaakt van textiel, aluminium of kunststof. Voor schuine ramen ,bijvoorbeeld in een dakkapel, kunnen de lamellen op maat worden gemaakt. Wanneer je kiest voor lamellen moet er wel goed gekeken worden waar dit gemonteerd wordt, want hoe breder de lamel hoe verder dit de kamer in komt. Dat kan lastig zijn met bijvoorbeeld radiotoren. Hierbij wil ik graag met je meekijken wat de mogelijkheden zijn zodat we samen de juiste keuze kunnen maken.

Jaloezieën op maat

Ik kan je zowel technisch als praktisch advies geven. Het inmeten en monteren neem ik je ook graag uit handen, je kiest hierbij zelf de bedieningszijde. Een op maat gemaakte jaloezie past precies in je raam. Op deze manier kun je zowel een klassieke, moderne of juist landelijke sfeer creëren. Je kunt de kleuren van de lamelbreedte, het bedieningskoord en de ladderband ook variëren voor een wat meer speelsere uitstraling.

Jaloezieën maakt je schoon met een vochtige doek, droge doek of een plumeau. Zo voorkom je dat vuil zicht gaat hechten aan de jaloezieën. De jaloezie kun je het snelst afnemen als de lamellen dicht staan. Wees bij het afnemen van stof voorzichtig bij de ladderkoorden, want die kunnen kwetsbaar zijn.

Denk ook aan kindveiligheid bij raambekleding. Loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden kunnen een risico zijn voor kinderen.

Meer weten?

Neem dan contact met me op