Plissé en duette gordijnen

Verschil tussen plisse en duette gordijn

Een plisségordijn bestaat er in twee uitvoeringen: een enkel- en een dubbel geplisseerd gordijn. Bij enkel geplisseerde gordijnen (plissé) bestaat het gordijn uit één laag geplooide stof. Bij dubbel geplisseerde gordijnen (dit heet duette) bestaat het gordijn uit twee aan elkaar bevestigde stoffen met daartussen een luchtholte. Vanwege die luchtholtes werkt dit ook nog energiebesparend aangezien het als een buffer werkt om warmte beter vast te houden. Tevens werkt het gordijn geluiddempend. Een duette is herkenbaar aan de honinggraat vorm van de stof.

Plissé en Duette zijn verkrijgbaar in 3 breedtes: 20mm, 25mm en 32mm breed.

Plissé gordijn op maat

Geplisseerde gordijnen zijn licht in gewicht en daardoor gemakkelijk op te trekken en te laten vieren. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar er zijn wel maxima gesteld aan de breedte en de hoogte. Dit is afhankelijk van de lamelbreedte.

De top-down bottum-up plissé kun je twee kanten op bewegen: van de onderkant naar boven en van de bovenkant naar beneden. Zo kan het hele raam bekleed worden of slechts een gedeelte hiervan. Bij een bottom-up plissé is het enkel mogelijk om de onderlat naar boven te bewegen.

Wat betreft kleuren zijn er vele mogelijkheden zowel exclusieve stoffen, verduisterende stoffen en sommige stoffen zijn zelfs vlam vertragend. De stoffen in duette hebben een bepaalde prijsklasse. In deze prijsklasse kun je kiezen uit verschillende soorten lichtdoorlatendheid van transparant tot verduisterend. De stoffen zijn behandeld zodat ze vuilwerend en antibacterieel zijn. De bediening van je gordijn kan ik leveren door middel van een trekkoord, elektrische bediening of via het bewegen van de onderlat. De stof van een duette is overigens bestand tegen vocht- en condensvorming en daardoor dus ideaal voor in bijvoorbeeld de keuken of badkamer.

De breedte van een duette bedraagt niet meer dan 32mm. Dit is ideaal voor schuine ramen, in een serre, in een erker of op andere plaatsen waar maar geringe montage mogelijk is. Een perfecte oplossing dus voor ramen in alle maten en vormen. Met de optie zijgeleiding kunnen duettes op een draai-kiep raam geplaatst worden, waardoor er vrijwel geen licht wordt doorgelaten aan de randen.

Wat betreft de montage zijn er diverse opties, bijvoorbeeld plafondmontage, wandmontage en door middel van afstandsteunen. Er zijn speciale steunen leverbaar voor op kunststof kozijnen. Deze monteer ik zonder dat er in het kunststof wordt geschroefd. Plissé en Duettes op maat bestellen is mogelijk. Ik meet dan eerst alles in, bestel de materialen en vervolgens kom ik alles bij je monteren

Onderhoud

Voor onderhoud van een plissé of duette kun je alles het beste regelmatig afstoffen met een plumeau. Bij vlekken adviseer ik om zo snel mogelijk de vlek met een zachte spons en lauw water af te nemen.

Meer weten?

Neem dan contact met me op