Rolgordijn

Rolgordijnen op maat

Een rolgordijn is een gordijn dat op- en afgerold kan worden en waarmee eenvoudig een raam afgedekt kan worden. Ik lever een brede en exclusieve collectie in vele kleuren en dessins. Uiteraard worden alle rolgordijnen door mij op maat besteld. Het voordeel van op maat maken is dat je ze zelf niet hoeft in te korten.

Er zijn rolgordijnen met verduisterende kwaliteiten door middel van een zon en lichtwerende achterzijde. Ideaal als de zon er heel de dag op schijnt en zo ook de warmte tegenhoudt. Bij een verduisterend rolgordijn heb je de maximale privacy. Wanneer het buiten donker is en binnen de verlichting aan is, dan is er geen inkijk in de ruimte.

Bediening wordt standaard geleverd met een kunststof ketting, maar er kan ook voor een metalen ketting worden gekozen. Je kiest zelf of je de bedieningszijde rechts of links wilt hebben. Het is zelfs mogelijk om een rolgordijn met elektrische bediening te leveren. Met één druk op de knop gaat je rolgordijn naar beneden en naar boven, de bedieningsketting is hierbij overbodig.Voor de onderlat zijn er diverse opties mogelijk eventueel een uitvoering met schulprand.

Zoals je al merkt zijn er qua uitvoering en stoffen volop mogelijkheden. Ik informeer je graag vrijblijvend wat naar mijn mening het beste bij jouw situatie past.

Rolgordijnen bestellen

De maximale maat die leverbaar is in standaard buis is tot een breedte van 350cm en een hoogte van 180 cm. Ik lever ook rolgordijnen voor Velux dakramen en alle rolgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stofsoorten.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur kun je het rolgordijn op verschillende manieren voor het raam plaatsen: aan het kozijn, boven het kozijn tegen de muur of ophangen aan het plafond. Een rolgordijn neemt weinig ruimte in beslag en bedekt niet de verwarming als die onder het raam hangt.

De keuze van de stof hangt af in welke ruimte het rolgordijn komt te hangen. Kan het tegen vocht in de badkamer? Komt er teveel daglicht door voor in een slaapkamer?
Denk ook aan kindveiligheid bij raamdecoratie. Je moet je bewust zijn van de risico’s die loshangende trekkoorden, kettingen, banden en koorden voor jonge kinderen kunnen zijn. Kinderen kunnen er in verstikt raken of om hun hals wikkelen. Plaats bedden en ander meubilair uit de buurt van de koorden.

Ik geef je graag informatie over het gebruik en de mogelijke extra opties van de verschillende soorten raamdecoratie. Het is vaak niet makkelijk om te bepalen welke raamdecoratie je het beste kunt kiezen. Zorg dat je goed voorbereid bent voordat je een keuze maakt. Neem hiervoor de tijd en kijk wat er bij je interieur, wensen en raampartij past. Vervolgens kunnen we samen jouw rolgordijn helemaal naar je eigen wensen samenstellen.

Meer weten?

Neem dan contact met me op