Open trap

Een open trap is een trap zonder stootborden tussen de treden. Veel mensen kiezen voor een open trap vanwege de ruimte en het licht dat er dan doorheen kan schijnen waar de trap is geplaatst.

Open trap stofferen

Een open trap stofferen kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt er voor kiezen om de treden rondom te bekleden (bovenkant, achterkant en de onderkant van elke trede) of alleen de bovenkant en voorkant van de trede. Er worden dan afwerkstrippen gebruikt om het geheel netjes af te werken bij het bekleden van de treden. Het tapijt kan rechtstreeks worden verlijmd.

Ondertapijt

Rondom kan er ook ondertapijt worden toegepast. Dit heeft de volgende voordelen:

  • het garandeert de levensduur van het tapijt
  • een betere demping van het geluid
  • minder kans op uitglijden
  • het geeft de treden een mooi en vol uiterlijk

Rubber ondertapijt heeft meer comfort dan vilt ondertapijt. Op deze manier krijg je minder slijtage van het tapijt.

Open trap bekleden

Een open trap bekleden met meerdere kleuren is een leuke mogelijkheid om je trap een mooi uiterlijk te geven. De hoeveelheid tapijt die hierbij nodig is kan heel verschillend zijn. Ik zie vaak een open trap in de woonkamer geplaatst en dan behoort de trap eigenlijk tot je interieur. Een mooie gestoffeerde trap geeft dan gelijk een warme uitstraling.

Bij een open trap is het erg belangrijk dat de naden onzichtbaar zijn. Ik verwerk de naden aan de achterzijde van de treden.

Geschikt tapijt

Niet elk tapijt is trapgeschikt. De trap is een plek waar het tapijt het stevig te verduren heeft. De meest kwetsbare plek is de hoek van de traptrede.

Ook maakt het nogal wat uit hoe vaak de trap wordt belopen. In een druk gezin kan het best voorkomen dat het verkeer op de trap te vergelijken is met ‘zwaar gebruik’ waarin voortdurend mensen op de trap lopen.

Voorbereiding is het halve werk

Net als bij een dichte trap is het belangrijk dat de oude lijmresten van de traptrede grondig worden verwijderd. Anders bestaat de kans dat het nieuwe tapijt niet goed hecht aan een traptrede. Hierbij wordt meestal een verfkrabber en een oplosmiddel gebruikt. Ook kan het nodig zijn dat een trap voorafgaand aan de stoffering moet worden geschuurd en behandeld.

Het is een tijdrovend werk. Ik ben bereid om je advies te geven of te helpen. Maar veel mensen doen het zelf om zo kosten te besparen.

De prijs voor het stofferen van de trap is afhankelijk van de kwaliteit van het tapijt, aantal treden en met of zonder ondertapijt. Ik stoffeer maximaal twee trappen op een dag, zodat ik kan garanderen dat alles goed en netjes gebeurt.

Trap onderhouden

Bij het onderhouden van het tapijt is het belangrijk dat je regelmatig stofzuigt zodat het vuil niet de kans krijgt te hechten en eventuele vlekken gelijk behandelen zodat ze makkelijker te verwijderen zijn.

Wil je meer weten over de mogelijkheden en heb je graag advies? Neem dan gerust contact met mij op. Zo kunnen we overleggen wat de wensen en de mogelijkheden zijn binnen je budget.

Meer weten?

Neem dan contact met me op