Trapmatten

Trapmatten als trapbekleding worden ook wel trapmaantjes of halve maantjes voor op de trap genoemd. Trapmatten van tapijt kan ik in elke gewenste afmeting voor je maken. Dit is afhankelijk van de soort trap die je hebt. Is het bijvoorbeeld een rechte trap of een draaitrap. De vorm van het standaard trapmaantje wordt dan rechthoekig of in de vorm van een traploper gemaakt.

Trapmatten van tapijt zijn duurzaam en hebben een goede kwaliteit waarbij ze geschikt voor dagelijks gebruik.

Randafwerking

De randafwerking van een trapmat is gefestonneerd of gebandeerd met een katoenen band. Dit geeft namelijk een erg mooie uitstraling aan je trap.  De zichtzijde hiervan is 1 centimeter hoog en elk soort tapijt is hiervoor geschikt.

Voordelen van trapmatten

Trapmatten zorgen ervoor dat jouw trap beschermd is tegen schade die ontstaat door het traplopen, want bij een geschilderde trap kunnen na verloopt van tijd loopsporen ontstaan.

Je kunt bij een geschilderde trap die beschadigd is de lichte beschadigingen ook wegwerken door er trapmatten overheen te plakken. Dan zie je er meteen niets meer van en deze oplossing is vaak goedkoper dan heel je trap opnieuw behandelen.

Uiteraard voelen trapmatten ook heerlijk aan je voeten en hebben ze een antislip functie. Daarnaast hebben trapmatten een geluiddempende werking, wel zo fijn voor je buren.

Kleuren en mogelijkheden

De trapmatten plaats ik door middel van een plakstrip en dit kan zowel op een dichte trap als op een open trap. Twijfel je over de afmeting dan kunnen we daar samen naar kijken. Met trapmatten zijn de kosten voor een trapbekleding aanzienlijk lager dan bij een volledige stoffering.

Je kunt de kleuren van trapmatten combineren op de trap zodat er een mooie kleurencombinatie in je huis ontstaat. Mocht je nog een coupon op zolder hebben liggen dan kunnen er altijd nog trapmatten van gemaakt worden. Ik help je hier graag bij.

Ik kan verschillende trapmatten laten zien en advies geven. De kleur en het soort tapijt kunnen we samen afstemmen.
Met jouw persoonlijke wensen en mijn jarenlange ervaring gaat het zeker lukken om je interieur een mooie opfrisbeurt te geven!

Bij het stofferen van de ondertrap en/of de overloop maak ik van de restanten trouwens vaak trapmaantjes voor op de boventrap. Dit geeft een mooi effect doordat alles met hetzelfde tapijt is bekleed.

En mocht je in de loop der tijd andere trapmatten willen dan zijn ze gemakkelijk te verwijderen om er vervolgens weer nieuwe op te plakken.

Trapmatten onderhouden

Het reinigen van trapmatten kun je het beste doen met een vochtige doek door zachtjes over de trapmat heen te gaan. Stofzuigen met een niet al te hoge zuigkracht is ook een mogelijkheid. Trapmatten gebaseerd op tapijt zijn trouwens alleen geschikt voor binnen gebruik.

Gratis trap advies

Ben je op zoek naar trapmatten op maat, maar weet je nog niet precies welke soort je wilt en of dit ook kan op jouw trap? Ik kom graag vrijblijvend bij je langs om de situatie te bekijken en je een advies te geven.

Als er een duidelijke reden is waarom iets niet mogelijk is of naar mijn professionele mening geen mooi resultaat oplevert dan kun je er altijd vanuit gaan dat ik dit eerlijk kenbaar zal maken en je uitleggen waarom dat zo is. De uitstraling van jouw trap is namelijk mijn visitekaartje!

Alle voordelen op een rij

  • 1 vast aanspreekpunt
  • + 20 jaar ervaring
  • Géén voorrijkosten
  • Gratis inmeten & advies
  • Probleem? 48 uursservice

Trappen, vloeren, ramen…
Ik stoffeer alles!
Snel, deskundig & voordelig

Tot nu toe heb ik…

407

trappen gestoffeerd

5000

m² pvc vloer gelegd

1372

trapmatten gemaakt

147

volumekarpetten op maat gemaakt