Laminaat laten leggen

Laminaatvloeren zijn er voor elke ondergrond, denk aan betonnen vloeren en appartementsvloeren. Laminaat is een mooi alternatief voor een houten vloer. Het is bijvoorbeeld een stuk goedkoper in aanschaf. Een laminaat vloer is in vele dessins, kleuren, afmetingen en zelfs diktes te verkrijgen. Zo is bijvoorbeeld een laminaatvloer met een dikte van 6mm prima geschikt voor een zolder.
Naarmate de ruimte wat intensiever wordt gebruikt, is het aan te bevelen om bijvoorbeeld in een woonkamer of keuken een dikte van minimaal 8mm toe te passen.

Kliklaminaat wordt het meest verkocht. Door de verbinding klik ik de planken in elkaar en is lijm niet meer nodig. Doordat kliklaminaat zwevend ligt is de vloer meer gehorig dan bij verlijmde vloeren.  Aan de andere kant heb je dan weer het voordeel dan wanneer er een paneel beschadigd is je deze makkelijk kunt vervangen én de vloer is verhuisbaar.

Door het laminaat te laten leggen door een vakman weet je zeker dat alles snel en vakkundig gebeurt. Ik weet waar ik op moet leggen als het gaat om bijvoorbeeld oneffenheden en omgaan met de werking (uitzetten) van het hout.

Laminaat ondervloer

Bij het laminaat leggen moet ook altijd een geschikte ondervloer worden gekozen.  Laminaat ligt mooi en stil als er een goede ondervloer onder ligt. Dit is vooral belangrijk in geval van eventuele vloerverwarming of bijvoorbeeld bij een vloer met oneffenheden. De laminaat vloer moet volledig vrij liggen en dit is om ’em ruimte te geven. Laminaat is namelijk gevoelig voor vocht en kan hierop reageren. De bovenkant van de laminaatvloer is meestal wel waterbestendig, maar de onderkant kan na verloop van tijd gaan zwellen als het langdurig in contact komt met water.

De ruimte hoeft voor mij niet helemaal leeg te zijn bij het leggen van de vloer. Laminaat is te leveren in stroken en tegels in de afmeting van 30×60 en 60×60. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen, regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende.

Plinten

Een laminaatvloer kan niet zonder plinten. Plinten verzorgen namelijk de verbinding tussen de vloer en de wand en zijn daarom erg belangrijk voor een mooie afwerking van het geheel. Uiteraard leg ik niet alleen laminaat, maar verzorg ik ook de plaatsing van de plinten voor je. Dit kan door middel van een mdf plint, een overzetplint of een plakplint.

Een MDF-muurplint kun je schilderen in de gewenste kleur van je kozijnen en deurlijsten. MDF-muurplinten zijn leverbaar in verschillende stijlen en afmetingen. Ik vind het een mooie verzorgde uitstraling hebben en het maakt je vloer tot een geheel met de rest van de kamer.

Bij overzetplinten (holle plinten) worden deze plinten aan de muur bevestigd op een bijgeleverde achterlat. Overzetplinten zijn ideaal om kabels achter weg te werken en daarom zie je dat deze vaak worden ingezet in huiskamers of andere ruimtes waar veel kabels liggen.

Plakplinten zijn voorzien van dubbelzijdig tape en zijn hierdoor erg snel te monteren. Daarnaast zijn dit doorgaans de meest goedkope plinten van alle opties dus wat dat betreft zijn er voor elk budget voldoende mogelijkheden.

Kosten laminaat leggen

De prijzen van laminaatsvloeren zijn zeer gevarieerd. Dit komt met name doordat er in de markt ontzettend veel verschil zit in de kwaliteit van laminaat. De kwaliteit van de vloeren en daarmee dus ook de prijs heeft grotendeels te maken met de kwaliteit van het HDF en van de toplaag van het laminaat. HDF bepaalt de mate van uitzetting in een vochtige omgeving, hoe dikker deze laag des te sterker de planken zijn.

Er is voor elk budget wel een geschikt type laminaat te vinden dus wil je meer weten of een vrijblijvende prijsopgaaf ontvangen, neem dan contact met me op en ik help je graag.

Alle voordelen op een rij

  • 1 vast aanspreekpunt
  • + 20 jaar ervaring
  • Géén voorrijkosten
  • Gratis inmeten & advies
  • Probleem? 48 uursservice

Trappen, vloeren, ramen…
Ik stoffeer alles!
Snel, deskundig & voordelig

Tot nu toe heb ik…

407

trappen gestoffeerd

5000

m² pvc vloer gelegd

1372

trapmatten gemaakt

147

volumekarpetten op maat gemaakt