PVC vloer

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn tegenwoordig in vele kleuren en motieven verkrijgbaar. Het systeem bestaat uit verschillende stroken of tegels en deze bestaan op hun beurt weer uit 3 lagen:

  • rug
  • bedrukte filmlaag
  • toplaag

De dikte van een pvc strook of tegel is slechts enkele millimeters. De filmlaag die is toegepast is tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van een houten vloer en daardoor kan een PVC vloer heel erg op laminaat lijken. PVC wordt zoals hierboven aangegeven in stroken en tegels geleverd. Het is daardoor erg geschikt om er mooie patronen of een blokkenvloer mee te maken. Verschillende kleuren en dessins kun je goed onderling combineren.

De voordelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is op dit moment heel populair, ook binnen een bedrijfsomgeving. PVC past zich aan de temperatuur in de ruimte aan en hierdoor ontstaat een demping van het geluid. Daarnaast is PVC makkelijk te onderhouden en het kan in combinatie met vloerverwarming worden gebruikt. Het PVC materiaal geeft de warmte van de vloerverwarming namelijk goed door.

Een ander groot voordeel van PVC: Mocht er op een gegeven moment een strook of tegel beschadigd raken dan kan ik die strook of tegel makkelijk loshalen en vervangen.

PVC vloer leggen

Een PVC vloer leggen heeft wel de nodige voorbereiding nodig. Voordat de vloer geëgaliseerd wordt, moet de vloer eerst worden geveegd en gestofzuigd. Na het egaliseren is het wachten tot de vloer droog is. Hierna wordt er geschuurd en nogmaals geveegd en stofvrij gemaakt. Ik kan ook over bestaande plavuizen egaliseren om de vloer op die manier glad en strak te maken voor een PVC vloer. Dit heb je nodig om de PVC stroken te verlijmen en om te voorkomen dat er oneffenheden later zichtbaar worden. Een PVC vloer moet acclimatiseren voordat het kan worden gelegd door deze 24 uur van te voren op kamertemperatuur te laten liggen.

Dan breng ik de lijm aan en begin ik met het leggen van de vloer. Het PVC leg ik strak langs de kozijnen en plinten waardoor je geen plakplinten nodig hebt. Dit bespaart geld en hierdoor krijgt het geheel tevens een mooie en strakke uitstraling.

PVC vloeren zijn krasbestendig en dat komt omdat er een beschermlaag op zit, de toplaag. PVC vloeren kunnen echter wel beschadigen bij stoten met een scherp voorwerp. Ook kunnen er deuken ontstaan als er zware meubels op staan met een smal/puntig onderstel. Door viltdoppen te plaatsen onder je meubilair kun je dat tegen gaan.

PVC trapbekleding

Trappen kunnen prima worden bekleed met PVC. Het heeft een strakke uitstraling, is goed bestand tegen slijtage en is makkelijk schoon te houden. Er zijn diverse mogelijkheden en randafwerkingen dus ik informeer je graag over alle mogelijkheden.

Prijs PVC vloer

Naarmate de slijtlaag van een PVC vloer dikker wordt dan worden de prijzen hoger. Bij een goedkoop en onbekend merk kan de PVC vloer snel beschadigen en krimpen en dit wil je uiteraard niet.

Naast de aankoop van je PVC vloer zijn er ook kosten van het egaliseren en de kosten van het leggen. Ik kies bijna altijd voor het verlijmen van een PVC vloer in plaats van een klikpvc. Een verlijmde vloer gaat namelijk veel langer mee.

Woon je trouwens in een nieuwbouw woning dan moet ik eerst kijken of het vochtgehalte goed is in verband met het egaliseren. Dit zodat de ondergrond volledig droog is bij het leggen van de vloer. Een PVC vloer wordt in stroken geleverd, vergelijkbaar met de afmeting van planken van laminaat. Deze stroken worden naast elkaar geplaatst op de vloer. Tegels zijn er te verkrijgen in 30×60, 60×60 en 90×90.

Ik kom zelf inmeten en ik geef je graag vrijblijvend mijn deskundig advies. Mocht je interesse hebben dan maak ik een offerte op maat. Alle offertes zijn inclusief egaliseren, leggen en al het benodigde materiaal. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent. Al met al is een PVC vloer een duurzame investering die praktisch overal toepasbaar is en waar je erg lang plezier van hebt.

Meer weten?

Neem dan contact met me op