Voordelen van tapijt

Tapijt is verkrijgbaar in vele soorten. Hiermee bedoel ik kleuren, structuren, korte pool, lange pool of bouclé. Een groot voordeel van tapijt in je huis is dat het goed isoleert en geluiddempend werkt, vooral in combinatie met ondertapijt. Tapijt is niet glad dus je hebt minder kans op uitglijden dan bij andere vloersoorten zoals bijvoorbeeld laminaat. Daarnaast straalt tapijt warmte en sfeer uit en is het erg comfortabel, bijvoorbeeld voor kinderen om op te spelen.

Een nadeel van tapijt is dat vlekken moeilijker te verwijderen zijn dan op andere vloersoorten. Tegenwoordig zijn er echter al wel speciale tapijten te koop die je met chloor goed schoon kunt maken.

Ook lever ik anti-allergie tapijten. Hieronder wordt verstaan dat het tapijt de fijne stofdeeltjes beter vasthoudt dan een gewoon tapijt. Ideaal dus voor mensen die snel last hebben van een allergie vanwege bijvoorbeeld stof of huisdieren.

Project tapijt

Ik lever ook projecttapijt in diverse soorten en kleuren. Dit wordt veelal in kantoren gelegd, maar bij intensief gebruik in een thuisomgeving is de robuuste kwaliteit van projecttapijt ook aan te bevelen. Het komt vaak voor dat mensen thuis de trap stofferen met projecttapijt aangezien dit meestal een intensieve loopomgeving is.

Naast het leveren van projecttapijt ben ik ook in te huren voor de gehele projectstoffering.

Waar moet je op letten bij je keuze?

Tapijt is leverbaar in een baan van 400 cm breed of van 500 cm breed en kan los worden gelegd of worden verlijmd aan de vloer. Dit laatste heeft als voordeel dat er met bureaustoelen makkelijk overheen gereden kan worden zonder dat het tapijt gaat bollen. Bij gebruik van vloerverwarming wordt het tapijt overigens altijd verlijmd zodat het goed op z’n plek blijft zitten. Bij het uitzoeken van tapijt moet rekening worden gehouden in welke ruimte het komt te liggen en hoe intensief het gebruikt gaat worden. Zijn er huisdieren? En is er bijvoorbeeld ondertapijt nodig?

Ondertapijt is er van vilt of rubber en  het werkt oneffenheden weg. Tapijt kan in principe op iedere ondervloer gelegd worden tenzij de ondervloer slecht is. Dan dien ik de ondervloer eerst te egaliseren om daarna ondertapijt te gaan leggen. Dit doe ik om de duur van het daadwerkelijke tapijt te behouden.

Tapijt onderhouden

Voor de duurzaamheid van het tapijt is het belangrijk dat je regelmatig stofzuigt. Komt er een vlek op het tapijt, behandel die vlek dan direct. Het beste is te deppen en niet te wrijven. Zorg dat je de vlek niet groter maakt.

Tapijt laten leggen

Wil je in je huis tapijt laten leggen? Ik kom dit graag bij je doen; snel, vakkundig en voordelig.

Bij het leggen van de banen tapijt moet de vleug steeds in dezelfde richting liggen. Dit doe ik ook bij het stofferen van trappen. Bij plinten en verwarmingsbuizen is het heel precies passen en bij meerdere banen leg ik deze tegen elkaar, zodat het precies op elkaar aansluit.

Tapijt symbolen

Vaak tref je bij de specificaties van een tapijt meerdere symbolen aan. Maar wat betekenen al die symbolen nou eigenlijk?

  • De PIT-symbolen geven aan waarvoor het tapijt geschikt is. De toepassingsgebieden lopen uiteen van licht woongebruik tot zeer intensief gebruik thuis of op het werk.
  • Tapijt heeft ook comfortsymbolen en bij deze symbolen geldt: hoe meer kroontjes, des te hoger het poolgewicht.
    De hoogte van het poolgewicht bepaalt het comfort en daarmee ook de luxe qua uitstraling van het tapijt.
  • Daarnaast tref je op het tapijt vaak ook nog symbolen voor speciale eigenschappen, zoals bijvoorbeeld de geschiktheid voor trapbekleding.

Heb je vragen over de symbolen op een tapijt of over de geschiktheid van een bepaald tapijt in jouw huis? Neem dan gerust contact met mij op.

Alle voordelen op een rij

  • 1 vast aanspreekpunt
  • + 20 jaar ervaring
  • Géén voorrijkosten
  • Gratis inmeten & advies
  • Probleem? 48 uursservice

Trappen, vloeren, ramen…
Ik stoffeer alles!
Snel, deskundig & voordelig

Tot nu toe heb ik…

407

trappen gestoffeerd

5000

m² pvc vloer gelegd

1372

trapmatten gemaakt

147

volumekarpetten op maat gemaakt