Vinyl vloer

Vinyl vloeren worden zowel in een thuisomgeving alsmede binnen bedrijven gebruikt. Vinyl kan in principe in elke ruimte worden gelegd en het monteren gaat vrij snel.
De drie grote voordelen van vinyl op een rij:

  • het werkt isolerend
  • het is hygiënisch
  • het heeft een geluiddempende werking

Een vinyl vloer bestaat uit meerdere lagen, waarbij de bovenste laag de harde, slijtvaste laag is. De dikte van deze laag bepaald tevens de slijtvastheid van de vinylvloer. Als je de vloer intensief wilt gebruiken dan is het verstandig om een kwaliteit-vinyl met een sterke toplaag te kiezen. Een dikkere schuimlaag is wel comfortabeler als je erover loopt maar betekent niet automatisch betere kwaliteit. Dat heeft te maken met de slijtlaag. Er zullen sneller beschadigingen komen als gevolg van hakken of vallende voorwerpen als de slijtlaag van mindere kwaliteit is.
In ruimtes waar de vloer minder intensief wordt gebruikt zoals de zolder of logeerkamer zou je voor voordeliger vinyl kunnen kiezen.

Het voordeel van vinyl is dat het op verschillende breedtes leverbaar is: 200, 300 en 400 cm breed. Hierdoor zul je in de meeste ruimtes vanuit 1 rol kunnen werken waardoor je niet te maken krijgt met een naad.
Daarnaast is er ook speciaal vinyl met anti-slip verkrijgbaar, dat is wat ruwer dan een gewoon glad vinyl en bijvoorbeeld ideaal voor kleine kinderen.

Vinyl vloerbedekking

Vinylvloerbedekking is verkrijgbaar in vele motieven en dessins bijvoorbeeld plankmotief, tegelmotief en betonlook. We kunnen samen kijken wat er het mooist bij je interieur past.

Heb je een vinyl vloer maar je wilt deze vloer gaan vervangen met andere vloerbedekking? Dan zal het andere vinyl eerst verwijderd moeten worden om het nieuwe materiaal op de bestaande vloer te plaatsen.

Vinyl vloer laten leggen

Een vinyl vloer laten leggen heeft wel wat voorbereiding nodig. Zo moet de ondergrond goed droog, schoon en vlak zijn om doortekening van losse deeltjes te voorkomen. Oneffenheden zijn bij vinyl namelijk sneller zichtbaar dan bij tapijt.
Indien er scheuren en gaten in de bestaande ondervloer zitten dan is het aan te bevelen om de ondervloer eerst te egaliseren. Dit is om de levensduur van het vinyl te garanderen.

Worden er in de ruimte stoelen met wieltjes gebruikt dan is het aan te bevelen om het vinyl te verlijmen. Hiermee wordt voorkomen dat er ‘ruimte’ in het vinyl komt dat ook niet meer te repareren valt. Bij intensief gebruik verlijm ik het vinyl trouwens sowieso volledig voor het beste resultaat. In vochtige ruimtes verlijm ik niet alleen het vinyl maar zal ik daarnaast ook de randen afkitten. Hiermee voorkom ik dat er vocht onder de vloer komt.

Vinyl is geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De warmte wordt hierdoor juist snel verspreid en dit zorgt voor een aangenaam klimaat.

Alle voordelen op een rij

  • 1 vast aanspreekpunt
  • + 20 jaar ervaring
  • Géén voorrijkosten
  • Gratis inmeten & advies
  • Probleem? 48 uursservice

Trappen, vloeren, ramen…
Ik stoffeer alles!
Snel, deskundig & voordelig

Tot nu toe heb ik…

407

trappen gestoffeerd

5000

m² pvc vloer gelegd

1372

trapmatten gemaakt

147

volumekarpetten op maat gemaakt